Tartã de mere cu stafide si scortisoarã

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 290 gr unt si 300 gr zahãr
  • 5 ouã si 300 gr fãinã
  • 1 linguritã de praf de copt
  • 60 gr stafide
  • 3 mere
  • zahãr si scortisoarã purã
  • 1 gãlbenus
  • menta

Mod de preparare

1) Amestecã bine untul cu zahãrul, adaugã ouãle si fãina cu praful de copt.

Pune stafidele si toarnã într-o formã unsã.

2) Taie merele în felii si dispunele peste blat.

Pudreazã cu zahãr si scortisoarã, unge cu gãlbenusul bãtut si dã la copt.

Se poate servi caldã cu înghetatã, la un ceai sau o cafea merge la fix.

Poftã mare!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise