1 Într-un castron mare, se amesteca faina, zaharul pudra, coaja de portocala, praful de copt si sarea. Se adauga uleiul si 2 linguri de suc de portocale si se amesteca pâna se omogenizeaza. Se muta aluatul pe o suprafata presarata cu faina si se framânta de 10 ori sau pâna când aluatul devine ca o minge. Se aplatizeaza ca un disc, se inveleste in folie de plastic si se lasa 30 de minute la temperatura camerei.
2 Se incalzeste cuptorul la 180°c. Se preseaza usor aluatul cu degetele pe fundul si pe partile laterale ale unei tavi de tarta cu diametrul de 23 Ccm, care are fundul detasabil Se inreapa aluatul de pe fundul tavii cu o furculita si se captuseste aluatul cu folie de aluminiu. Se umple folia cu greutati de placinta sau fasole uscata si se coace tarta 10 minute sau pâna se rumeneste. Se raceste pe un gratar.
3 Între timp, intr-o cratita, se amesteca afinele, restul de 1/4 cana suc de portocale, 6 linguri de zahar tos, piperul si nucsoara: se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic si se fierb 5 minute.
4 Într-un castronel, se amesteca restul de 2 linguri de zahar tos si amidonul de porumb. Se toarna amestecul cu amidon in fructele de Padure si se fierb 2 minute sau pana cand amestecul de fructe de padure se ingroasa.
5 Se raceste amestecul de afine la temperatura camerei, apoi se toarna in tarta coapta. Tarta se tine la frigider 1 ora inainte de a fi servita.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise