Tarta cu bezea

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 300 g zahar
  • 300 g smantana
  • 300 g faina
  • un praf de cop
  • arome dupa placere
  • Bezeaua:
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • zeama de lamaie-o lingurita
  • un varf de cutit de sare
  • fructe de sezon

Mod de preparare

Incorporam:galbenusurile cu zaharul, smantana,faina,aromele si praful de copt. Asezm aluatul in tava unsa cu unt,tapetata cu faina.Asezam fructele si dam la cuptor. Cand se formeaza o crusta peste fruucte, se adauga bezeaua obtinuta prin baterea albusurilor cu zaharul, un varf de cutit de sare si zeama de lamaie.

Se lasa in cuptor, 5-10 minute, pana se intareste bezeaua

Se lasa in cuptor pana se raceste, apoi taiem dupa imaginatie

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise