Tarta cu budinca si fructe

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 foaie de tarta
  • 3-4 linguri cu sirop de zmeura(sau orice alt sirop)
  • Pentru crema
  • 1 plic budinca de cacao
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri cu zahar
  • esenta de rom
  • coaja rasa de la o portocala
  • Pentru glazura
  • gelatina pentru tarta
  • 2 linguri cu zahar
  • fructe.......mure,zmeura, nectarine

Mod de preparare

Ungem o tava de tarta cu ulei , tapetam cu faina si intindem foaia de aluat.Cu ajutorul unei furculite facem cateva intepaturi in aluat si dam la cuptor pana cand aceasta este coapta .

Intre timp ne ocupam de budinca pe care o preparam conform instructiunilor de pe pachet..............amestecam praful de budinca cu zaharul si cu 4-5 linguri de lapte.Restul de lapte se pune la fiert si cand acesta a inceput sa dea in clocot se adauga amestecul de mai sus. Tinem pe foc,amestecand continuu, pana cand compozitia se leaga.Adaugam la final esenta de rom si coaja rasa de portocala.Lasam sa se racoreasca.

Zmeura si murele le punem intr-o strecuratoare si trecem peste ele un jet de apa rece si lasam sa se scurga bine.Nectarina o spalam si apoi o taiem felii subtiri.

Trecem la asamblarea tartei............peste foaia de tarta punem cateva linguri de sirop,apoi turnam budinca ,dupa care trecem la ornatul tartei cu fructe dupa placul fiecaruia.

Am pregatit gelatina pentru tarta conform instructiunilor de pe plic si am acoperit cu ea doar feliile de nectarine.

Dam la rece ,la frigider (si avem rabdare sa se intareasca bine budinca .........hihihi) pentru circa o ora si jumatate.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise