Tarta cu caise si budinca de vanilie

Incepem cu prepararea budincii.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 150 g unt
  • 120 g zahar
  • 1 vanilie
  • 3 oua
  • 200 g faina
  • 1 praf de copt
  • 150 g smantana
  • 50 g aschii de ciocolata sau ciocolata rasa
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 2 linguri zahar (pentru budinca)
  • 375 ml lapte
  • caise
  • zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare

Incepem cu prepararea budincii. Amestecam praful de budinca cu zaharul si 5 linguri de lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam budinca dizolvata si amestecam pana se ingroasa. Dam de pe foc si acoperim cu folie alimentara direct pe suprafata budincii, pentru a impiedica formarea crustei.

Pentru aluat mixam bine untul cu zaharul si vanilia. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare.

Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie impreuna cu smantana.

Amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam aschiile de ciocolata sau ciocolata rasa.

Turnam compozitia in tava rotunda (26 cm) si nivelam.

Punem budinca racita intr-un posh si facem moate in aluat. Varful poshului

trebuie scufundat putin in aluat, astfel moatele nu vor fi doar la suprafata tartei.

Deasupra asezam caisele spalate si curatate de samburi.

Dam la cuptor, la foc potrivit ~ 40 de minute sau pana trece testul scobitorii.

Lasam sa se raceasca iar apoi o scoatem din tava si pudram cu zahar.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise