Tarta cu capsuni

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 100 g unt
  • 170 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la o lamaie
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 350 g capsuni
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita amidon
  • 2-3 linguri apa
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • nuca fin macinata
  • 1 galbenus pentru uns
  • 2 lingurite coaja de portocala

Mod de preparare

Aluatul

Pregatim aluatul de pe o zi pe alta

Mixam untul moale cu praful de sare si zaharul.

Incorporam oul si mixam.

Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala apoi faina in ploaie si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Framanatam si facem o bila din aluatul astfel "confectionat".

Aluatul obtinut il impachetam intr-o folie alimentara si il dam la frigider pana a doau zi.

In felul acesta se va fragezi foarte bine.

Umplutura

A doua zi ,inainte de a scoate aluatul din frigider ,pregatim umplutura.

Alegem circa 3-4 capsuni mai coapte ,adaugam apa,zaharul si amidonul si le mixam bine.

Punem pe foc aceasta compozitie si amestecam pana se ingroasa un pic.

Taiem felii celelalte capsuni,le stropim cu sucul de lamaie,adaugam zaharul vanilat si le adaugam peste sosul de mai sus.

Amestecam.

Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie ,nu foarte graoasa.

Ungem o forma de copt (cu diametrul de 26 cm)cu putin unt si asezam foaia astfel incat sa acopere si marginile formei.

Presam usor aluatul astfel incat el sa se aseze bine,indepartam marginile in exces si din loc in loc intepam cu furculita.

Turnam peste aluat compozitia de mai sus.

Deasupra presaram cele 2 lingurite cu coaja de portocala.

Din aluatul ramas de pe margini am "confectionat" fasii subtiri cu care am acoperit tarta.

Ungem aceste fasii cu galbenus de ou si presaram peste ele nuca macinata fin.

Dam la cuptorul preincalzit,la foc moderat pentru circa 20-25 min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise