Tarta cu capsuni si caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat de tarta:
  • 2 oua
  • 200 gr zahar
  • 200 margarina
  • 300 gr faina
  • 1 praf de copt,zahar vanilat,esente dupa gust
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 5 gălbenuşuri de ou
  • 120 g zahăr
  • 75 g făină
  • 2 pliculete zahar vanilat,un varf de sare
  • 1 plic de gelatina

Mod de preparare

Se bat ouale cu praful de sare si zaharul foarte bine,apoi se adauga margarina si mirodeniile,iar la sfarsit faina si praful de copt.

Forma de tarta se unge cu margarina peste care se rastoarna compozitia obtinuta si se niveleaza frumos.Se da la cuptor 30-40 min la 160 grade,pana devine aurie.

Se fierbe laptele cu zaharul si zaharul vanilat

Intr un bol punem cele 5 galbenusuri de ou si faina.

Turnam peste ele jumatate din cantitatea de lapte un pic caldut(cel amestecat cu zaharul,nu fierbinte)

Dupa ce laptele s a fiert adaugam incet amestecul cu faina si ou si mai fierbem amestecand in continuu timp de 5-7 min.

Se orneaza dupa preferinte.Gelatina se face conform instructiunilor de pe plic.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise