Tarta cu capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 g aluat de foi congelat
  • 1 albus
  • 100 g fulgi de migdale
  • 120 g zahar tos
  • 100 g unt
  • sucul de la 3 lamai
  • 2 oua
  • 250 g capsuni

Mod de preparare

Foile de aluat se desfac, se intind una langa alta si se lasa sa se decongeleze. Apoi se suprapun si se intind pe planseta. Se decupeaza, cu ajutorul unei forme speciale sau cu buza unui pahar, 12 ovale. Din resturile de aluat se taie fasii care se impletesc cu o coada. Se incinge cuptorul la 200 grade Celsius.

Se bate albusul.Marginile ovalelor se ung cu albus si se asaza de jur imprejur impletiturile de aluat. Se presara deasupra fulgii de migdale si 40 g zahar. Blaturile de tarte se coc pe o tava tapetata cu hartie de copt timp de 7 minute. Se scot din cuptor, se inteapa cu o furculita, ca sa nu se umfle, si se mai dau la cuptor incat 7-8 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar de bucatarie.

Pentru crema, se bate in bain-marie untul impreuna cu 80 g de zahar, sucul de lamaie si ouale. Crema de lamaie se ia apoi de pe foc si se bate intr-o baie de apa rece pana ce se raceste.

Blaturile de tarta se umplu cu crema. Se spala si se curata capsunile, se taie bucati si se orneaza tartele.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise