Tartă cu ciocolată și nuci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pâte sablée:
  • 200 gr făină ( tip 45 sau normală de patiserie 000)
  • 90 gr zahăr
  • 25 gr cacao
  • 1 vf de sare
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • nuci
  • Crème ganache:
  • 250 gr ciocolată ( 70 % conținut de cacao)
  • 80 ml lapte
  • 12 gr unt
  • 200 ml friscă lichidă
  • 2 ouă

Mod de preparare

Începem prin a pregăti le pâte sablée. Atentie, la orice aluat de tartă, mâinile trebuie să fie reci, la fel ca și ingredientele.

- Amestecăm făina, zahărul și pudra de cacao. Adăugăm untul tăiat cuburi. Amestecăm ingredientele astfel încât să obținem o compoziție cu textură de nisip. Nu amestecăm foarte mult pentru a nu încălzi untul.

- Batem oul cu un pic de sare și îl adăugăm peste făină. Amestecăm până ce obținem un aluat cu o compoziție omogenă.

Aluatul obținut se pune la frigider într-o folie alimentară, minim o oră.

Încălzim cuptorul la 180 grade.

Scoatem aluatul de la frigider, îl întindem într-o foaie potrivită pentru formă. Înțepăm aluatul cu furculița pentru a permite aerului să circule.

Aluatul se va pre-coace timp de 20 de minute. Îl scoatem și îl ungem cu un albuș de ou bătut.

În timp ce se coace aluatul de tartă realizăm crema...

- Cu un cuțit, radem ciocolata și o punem într-un bol adânc.

- Într-o oală punem la foc mediu laptele, untul și frișca lichidă. Amestecăm continuu până la primul clocot. Amestecul se varsă peste ciocolată și se amestecă ușor, având grijă să nu facem spumă sau bule. Nu folosiți mixerul.

- Într-un bol batem cele două ouă și le adăugăm peste compoziția de ciocolată. Amestecăm până se va obține o compoziție lichidă, ușor cremoasă.

Peste aluatul de tartă uns cu albușul de ou se adăugă nucile. Peste acestea se adaugă compoziția de ciocolată.

Se pune tava în cuptor pentu 10 minute. Stingem focul și mai lăsăm tarta pentru încă 10 minute în cuptorul stins dar încă cald.

Verificam coacerea. Crema trebuie să aibă textura unei budinci.

Scoatem tarta. O lăsăm să se răcească și o punem în frigider timp de minim 1 oră înainte de a o gusta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise