Tarta cu fructe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 125 g zahar
  • 135 g unt
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 120 g zahar
  • 50 g faina
  • Decor
  • 300 g capsuni,ananas si 2 jumatati de piersica

Mod de preparare

Lasam untul la temperatura camerei ,il taiem cuburi,il punem desupra fainei intr-un castron.Adaugam oul si galbenusul,sarea si zaharul vanilat.Amestecam rapid si dam la rece aluatul.

Crema

Galbenusurile le mixam cu zaharul,adaugam laptele si faina si apoi punem pe foc crema.Cand se ingroasa o dam la o parte si adaugam vanilia.

Fructele le tocam dupa plac,capunile jumatati .

Punem blatul la copt intr-o forma tapetata cu hartie si il acoperim cu boabe de fasole (se coace cca 25 minute ),sa nu creasca la mijloc.Il lasam al racit apoi aduagam crema de galbenusuri si peste punem fructele.Un desert delicios cu corice fructe aveti la indemana .

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise