Tarta cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • o cana si jumatate de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 3 esente de vanilie
  • 1 pachet unt
  • fructe la alegere
  • 2 pachete tort geele transparent

Mod de preparare

Aluat: se framanta toate ingredientele si se lasa la rece 1 ora.

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, dupa care se pun faina si laptel. Se lasa la fiert pana se ingroasa ca o budinca.

Dupa ce se ia de pe foc si calda inca, se pune untul si se da la rece. Aluatul se intinde intr-o tava 35*25 si se da la cuptor 20-30 min. Dupa racire se pune crema, fructele si gelatina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise