Tarta cu fructe

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 300g unt
  • 5 linguri zahar pudra
  • sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 cani faina
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • o cana si jumatate de zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 3 esente de vanilie
  • 1 pachet unt
  • fructe la alegere
  • 2 pachete tort geele transparent

Mod de preparare

Aluat: se framanta toate ingredientele si se lasa la rece 1 ora.

Crema: galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia, dupa care se pun faina si laptel. Se lasa la fiert pana se ingroasa ca o budinca.

Dupa ce se ia de pe foc si calda inca, se pune untul si se da la rece. Aluatul se intinde intr-o tava 35*25 si se da la cuptor 20-30 min. Dupa racire se pune crema, fructele si gelatina

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise