Tarta cu Fructe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O forma de tarta de 28 cm, 4 oua, 19-20 linguri cu zahar, 8 linguri cu faina, 1/2 lingurita praf de copt, 1 varf de cutit cu bicarbonat, coaja rasa de la o lamaie, coaja rasa de la o portocala, 400 ml lapte, 150 gr. margarina.
  • Fructe: 2-3 (in functie de marimea lor) mere taiate rondele, 3 buc. kiwi, 2 cutii mici cu compot de mandarine, doua portocale (fructele cele mai bune).

Mod de preparare

Blatul: 4 albusuri batute bine, se adauga 3 lg. cu zahar, apoi separat se bat 3 galb. impreuna cu 3 lg. cu zahar. Aceste doua compozitii se amesteca bine si se incorporeaza 4 lg. (vf.) cu faina, praf de copt, bicarbonat, coaja rasa de portocala. Se unge forma de tarta cu margarina se rastoarna comp[ozitia si se introduce la cuptor la temp. de 300*C timp de cca. 30 min. (in functie de cuptorul fiecaruia).

Siropul: Intr-un vas se pune 500 ml apa, 6 lg. cu zahar, 2-3 mere taiate rondele, se fierbe pana ce merele s-au inmuiat, acestea se scot si se adauga coaja rasa de la o lamaie lasand sa mai clocoteasca cateva minute.

Crema: Intr-un vas se pune 400 ml lapte in care se adauga 4 lg. cu faina si 7 lg. cu zahar (Sfat! faina si zaharul sa fie amestecate intr-un vas inainte de a incorpora in lapte, astfel ve-ti scapa de "frica" de a face cocoloase). Cand incepe sa se ingroase se adauga 150 gr. margarina amestecandu-se incontinuu cu telul pentru a nu se lipi. Cand crema este omogenizata bine se da deoparte. (Atentie! ce vas folositi pentru crema)

Aranjarea Tartei: Blatul se insiropeaza, se pune crema semi-rece, merele, pe margine mandarinele, un rand de portocale kiwi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise