Tarta cu fructe de toamna

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g prune,
  • 200 g struguri albi si negrii,
  • coaja si zeama de lamaie,
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lingura apa minerala,
  • 1/2 pachet praf de copt,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 3 linguri faina.
  • Pentru glazat tigaia:
  • 20 g unt,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 2 linguri zahar.

Mod de preparare

Fructele se spala, sa lasa la scurs, se scot samburii prunelor.

Blatul se face astfel: bati albusurile cu zaharul, un praf de sare si cateva picaturi se zeama de lamaie. Adaugi zharul vanilat, galbenusurile, uleiul, faina, apa minerala, praful de copt, coaja de lamaie.

Ungi dubletta cu unt, presari cu zahar si zahar vanilat, asezi fructele, dai pe flacara pentru 2 minute, dupa care rastorni compozitia pentru blat peste fructele usor incalzite. Acoperi tigaia, dai pe flacara pentru 4-5 minute, rastorni tarta pe un platou, presari cu zahar pudra vanilat. Tai felii dupa ce se raceste.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise