Tarta cu fructe rapida

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 piscoturi
  • 1 plic crema de vanilie sau de cremsnit (cine vrea poate pune si frisca), 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 50 ml compot (suc de fructe, apa cu zahar)
  • peltea de gutui (sau alta dulceata, pentru decor)
  • fructe (kiwi, portocale, mandarine, banane, grepfruit, prune, struguri, mere, pere, nectarine, piersici) – depinde de sezon
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Se inmoaie piscoturile rand pe rand in compot si se aseaza in tava. Se toarna praful de crema si zaharul vanilat in castronul cu lapte si se amesteca aproximativ 3 minute. Se intinde crema peste piscoturi, cat mai uniform, cu o spatula uda.

Fructele mai mari se taie felii. Daca folositi mere, pere, nectarine, piersici – in general fructe care oxideaza- stropiti-le cu zeama de lamaie si pudrati-le cu zahar vanilat. Isi vor pastra culoarea naturala si vor fi foarte aromate. Se orneaza cu fructe si cu peltea de gutui (dulceata).

Puteti sa o dati la rece (daca mai asteapta musafirii).

Va descurcati de minune. Va veti convinge urmarind filmuletul urmator.

Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise