Tarta cu gem

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 250 g. faina
  • 125 g. zahar
  • 125 g. margarina sau unt
  • sare
  • o lingurita praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un borcan de gem

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron si se amesteca cu zaharul, sarea,zaharul vanilat si praful de copt. Se adauga oul si margarina taiata in bucati, amestecandu-le pe toate, cu varful degetelor, nu folositi palmele, pana se incorporeaza toata faina. Se framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini, se infasoara in folie transparenta si se pune in frigider unde se lasa minim 30 min.

Daca se doreste sa fie mai crocant, nu se mai pune praful de copt.

Se ia trei sferturi din aluat si se intinde. Ca sa fie mai usor,se intinde direct pe foaia de copt,dupa care se pune in tava ( eu am folosit una rotunda,de 28 cm) si se inteapa cu furculita. Daca aveti tava speciala pentru tarta, e si mai bine. Peste aluat se pune gemul si se niveleaza. Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii si se face grilajul ce se aseaza peste gem.

Se introduce la cuptor, la foc potrivit,pana cand incepe sa se rumeneasca deasupra.

Nu scoateti tarta din tava,oricat de mare ar fi tentatia :) , pana nu se raceste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise