Tarta cu mere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (pentru 6 felii):300gr
  • faina
  • 3linguri zahar
  • 1praf sare
  • 200gr. unt
  • 1ou
  • 1kg. mere acrisoare
  • 3 linguri gem de caise;

Mod de preparare

Se cerne faina pe planesta. Cu mainile reci, se framanta rapid un aluat cu 1 lingura de zahar, sare si bucatele de unt rece; se formeaza o bila si se infasoara in folie si se da la frigider 60min.

Se unge o forma de tarta (26cm.), se intinde o foaie de aluat si se imbraca forma, astfel incat aluatul sa atarne afara. Se inteapa cu furculita blatul in mai multe locuri.

Cuptorul se incinge la 250 grade C. Se decojesc merele, se curata de samburi si se taie felii. Se aseaza pe blat ca si tiglele pe acoperis. Se presara 2 linguri de zahar si se coace tarta la cuptor 15-20 min.

Se amesteca gemul de caise cu putina apa fierbinte si se repartizeaza pe tarta fierbinte cu o pensula. Se serveste calda , cu frisca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise