Tarta cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • (pentru 12 felii):300gr. aluat de foi congelat
  • 4 linguri alune macinate
  • 800gr. mere
  • 50gr.unt
  • 90gr. zahar
  • 50gr. stafide
  • 1 lingura visinata
  • 2 oua
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 200ml. frisca
  • 1/2 lingurita de scortisoara;

Mod de preparare

Se lasa sa se decongeleze foile de aluat. Se tapeteaza cu hartie de copt fundul unei forme de tort(26cm.). Se aseaza foile de aluat unele langa altele, usor suprapuse si se intinde din ele o foaie mare. Se aseaza in forma si se ridica o margine. Se inteapa cu furculita si se presara alunele macinate. Se decojesc merele si se taie felii.

Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se topeste untul in cratita, se calesc feliile de mere si se presara 40gr. zahar; se inabusa 5 minute. Se inmoaie stafidele in visinata(sau rom). Se bat ouale cu zahar vanilinat si 30gr. zahar; se adauga frisca. Feliile de mere, racite, se aseaza pe foile de aluat si se presara deasupra stafide. Se toarna compozitia de oua. Se coace timp de 40 minute, apoi se scoate. Se amesteca restul de zahar cu scortisoara si se presara peste prajitura fierbinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise