Tarta cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 50 g unt
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • un praf de copt
  • 4 mere
  • scortisoara
  • cateva stafide
  • 1 lingutita de cacao

Mod de preparare

Curatam merele de coaja, le taiem in jumatate. Le punem intr-o cratita in care este hartie de copt si aruncam peste ele o lingura de zahar si le introducem la cuptor unde vor sta pana se topeste zaharul cam 30 minute.

Intre timp batem ouale cu untul folosind mixerul dupa care adaugam zaharul si mixam bine, pana se macina zaharul. Adaugam faina si praful de copt si mixam bine. Se scoate cratita de la cuptor si peste merele calde aruncam scotisoara si stafidele, apoi adaugam compozitia. In 2-3 linguri de compozitie am amestecat cacao si am rasturnat-o peste restul din cratita. Am lasat-o la cuptor pana s-a rumenit si s-a desprins de marginea cratitei. Cu 15-20 minute inainte de a scoate tarta de la cuptor, punem felii de mere deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise