Tarta cu mere caramelizate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 5 linguri smantana (iaurt sau lapte)
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 ou
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare, esente
  • faina cat cuprinde.
  • Alte ingrediente:
  • 2-3 mere
  • 150 g zahar.

Mod de preparare

Oul se freaca cu zaharul pana devine spuma.

Se adauga smantana, uleiul, esentele, praful de copt, sare si faina pana devine o coca buna de intins.

Se lasa la frigider o jumatate de ora pentru a fi mai usor de intins.

Intre timp, se curata de coaja merele si se taie felii. Intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Cand a devenit auriu, se rastoarna si merele amestecandu-le usor.

Intr-o tava de tarta se aseaza un strat de mere cu tot cu caramelul care ramane in cratita. Peste ele se aseaza foaia.

Se da la cuptor 20-30 minute la foc mediu. Cand e gata se rastoarna pe un platou.Se poate orna cu frisca, eu am ornat-o cu visine din compot. Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise