Tarta cu mere si iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pahar iaurt 125g
  • 2 pahare zahar
  • 3 pahare faina
  • 3 oua
  • 1/2 pahar ulei de semi
  • un plic praf de copt
  • 5-6 mere
  • putina scortisoara
  • 2-3 linguri de amaretto sau orice alt lichior
  • coaja si zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Separat taiem 2 mere cubulete ,iar celelate mere le taiem felii(nu inainte de-a le spala si curata de coaja);Merele taiate se pun intr-un bol,se stoarce zeama de lamaie si lichiorul,se amesteca si le dam deoparte;

Ouale intregi le mixam cu zaharul,adaugam iaurtul,uleiul,coaja de lamaie rasa;La sfarsit adaugam faina in ploaie amestecata cu praful de copt,omogenizam,adaugam doar cubuletele de mere si turnam compozitia in tava unsa si tapetata;

Feliile de mere le asezam deasupra blayului turnam deasupra sosul ramas in bol si introducem tava in cuptorul incins in prealabil 180°C timp de 40 m inute!

Scoatem tarta din cuptor o lasam putin la racit si pudram cu zahar pudra!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise