Tarta cu morcov

Intr-un castron se pune faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 150 g morcov ras fin
  • 60 ml ulei
  • 60 ml suc de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 g alune macinate
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • frisca pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un castron se pune faina, un praf de sare, praful de copt, bicarbonatul, alunele macinate si restul mirodeniilor uscate.

Intr-un alt castron se bat balbenusurile cu ulei adaugat cate putin ca la maioneza, apoi sucul, coaja rasa de lamaie, morcovul si se amesteca totul cu o spatula, apoi amestecul de faina adaugat cate o lingura, iar dupa omogenizare, se incorporeaza albusurile batute spuma cu zahar si se amesteca usor cu spatula.

Se rastoarna in forma de tarta cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar la cuptor va sta 30 min, la 160 grade C.

Dupa ce s-a copt si racit, se orneaza deasupra cu frisca batuta tare, morcov ras si pudrata cu scortisoara!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise