Tarta cu nuca de cocos

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tava diametru 20cm
  • Blat:
  • 100 gr biscuiti
  • 60 gr unt
  • 1 lingura zahar
  • Umplutura:
  • 1 lamaie bio
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 150 gr frisca lichida (sau smantana)
  • 125 gr fulgi de cocos

Mod de preparare

Blatul:

Se faramiteaza biscuitii, se amesteca cu zaharul si untul topit. Se tapeteaza forma cu hartie de copt, se adauga blatul si se preseaza in forma, formandu-se o margine mica de jur-imprejur.

Se incalzeste cuptorul la 150 grade Celsius.

Se spala lamaia, se razuieste coaja si se stoarce zeama. Se amesteca oul cu zaharul pana se obtine o spuma, se adauga sucul, zeama de lamaie si frisca. Se omogenizeaza si la sfarsit se amesteca in compozitie fulgii de nuca de cocos.

Se toarna peste blatul de biscuiti si se coace cca 40 minute la 140 grade Celsius.

Reteta Anne-Katrin Weber

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise