Tarta cu pere

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 75 gr zahar
  • 230 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri faina
  • 6 pere

Mod de preparare

Aluatul:

Frecam untul cu zaharul cu o lingura de lemn.

Incorporam oul, vanilia si coaja rasa de lamaie.

La urma punem praful de copt, faina si framantam cu mana pana obtinem o bila de aluat.

Il punem intr-o folie de bucatarie si il dam la frigider 30 de minute.

Umplutura:

Separam ouale.

Albusurile le mixam impreuna cu zaharul pana devin spuma.

Incoroporam galbenusurile si zaharul vanilat.

La urma punem faina si coaja rasa de lamaie.

Perele le spalam si le curatam de coaja.

Le taiem in doua, scoatem cotorul, apoi le facem felii.

Tapetam o tava de tarta cu unt si faina.

Aluatul il intinde cu un sucitor intr-o foaie subtire pe care o asezam in tava.

O lipim bine si de peretii tavei, surplusul il taiem cu un cutit si o intepam cu o furculita din loc in loc.

Turnam umplutura, iar deasupra punem feliile de pere.

Bagam tava in cuptorul incins la o temperatura nu foarte mare.

O lasam sa se coaca pana devine aurie.

Cand este gata, o scoatem si o lasam la racorit.

Sa aveti pofta!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise