Tarta cu pere si malai

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru forma de diametru 20cm:
  • 110 gr zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 8 linguri ulei floarea soarelui/ masline
  • 8 linguri vin alb sec
  • 2 lingurite suc de lamaie proaspat stors
  • 125 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 gr faina de malai
  • 1 para mare
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Se acopera doar fundul formei cu hartie de copt si se presara cu o lingura de zahar. Se ung cu unt peretii formei si se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Se amesteca spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Se adauga uleiul, vinul si sucul de lamaie si se amesteca usor. Se adauga faina, praful de copt si malaiul si se omogenizeaza.

Se curata para si se taie felii care se aseaza pe fundul formei presarate cu zahar. Deasupra se toarna compozitia si se coace cca 40 minute pe raftul de jos al cuptorului, la 160 grade Celsius.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca putin, apoi se rastoarna pe un platou.

Optional se poate unge cu gelatina.

Reteta Anne-Katrin Weber

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise