Tarta cu prune si piersici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g prune
  • 4 piersici
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 200 g zahar pudra
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 200 g unt sau margarina
  • 5 oua
  • sare
  • 200 g faina
  • esenta de rom

Mod de preparare

Se curata piersicile de coaja si se scot samburii si de la prune, si de la piersici, apoi se taie felii si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine untul cu zaharul pudra si zaharul vanilat, apoi se adauga galbenusurile unul cate unul. Albusurile se bat spuma, se adauga treptat cate o lingura de spuma si una de faina la crema de galbenus, iar la urma se pune esenta de rom. Se unge o forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu faina, apoi se toarna aluatul. Se aseaza prunele si piersicile taiate felii si se da tarta la cuptorul incalzit in prealabil, unde se lasa 30-35 de minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma, se aseaza pe un platou si se presara deasupra zahar pudra si scortisoara.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise