Tarta cu pui si sunca

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): aluat fraged de tarta,
  • copt pe jumatate (asezat intr-o forma rotunda cu diametrul de 22 cm),
  • 75 g unt,
  • 3 linguri faina,
  • 1/4 l zeama concentrata de carne de pasare,
  • 150 ml vin alb,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 lingurita maghiran uscat,
  • 4 galbenusuri,
  • 100 g fasole verde fiarta si taiata fasii lungi de 1 cm,
  • 100 g carne de pui fiarta si tocata marunt,
  • 100 g sunca de Praga tocata marunt,
  • 3 fire patrunjel verde.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr. si se aseaza forma cu aluatul pe jumatate copt pe tava de la aragaz.

Se topeste untul pe foc potrivit, se da cratita deoparte si se incorporeaza faina, amestecand pana ce devine ca o pasta neteda, care se caleste apoi un minut la foc mic - amestecand intruna.

Se da deoparte si se incorporeaza, putin cate putin, amestecand in continuare, vinul si zeama de carne. Se fierbe sosul astfel obtinut 2-3 minute, amestecand din timp in timp, pana ce se ingroasa. Se condimenteaza cu sare, piper si maghiran, se ia de pe foc si se acopera cu un capac ca sa ramana cald.

Se bat galbenusurile intr-un bol, pana ce se albesc. Se adauga 4 linguri de sos, se bat in continuare, dupa care se incorporeaza in sos. Sosul se pune iarasi pe foc mic si se fierbe inca doua minute.

Se da cratita deoparte, se incorporeaza fasolea, sunca si carnea de pui, se toarna umplutura peste aluatul din forma si se da la cuptorul incins (forma cu tarta pe tava de la aragaz).

Se coace tarta 20-25 de minute si se serveste calda, garnisita cu patrunjel verde.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise