tarta cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 1 cutie ton bucati in ulei sau suc propriu(150 gr)
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii coapte
  • 10 masline
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita de verdeturi a la Provence(se gasesc la supermarket)
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei.

cuptorul se preincalzeste la 220 grade.

ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute.

maslinele se taie rondele.

ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se adauga condimentele, sarea si piperul.

se pune in tava de tarta unsa cu putin unt foaia de foietaj si se inteapa cu furculita. peste foietaj se adauga ardeiul si rosiile calite, apoi compozitia de ou, tonul scurs in prealabil si rupt bucatele si maslinele .

se coace la cuptor. e gata cand trece testul scobitorii.

e delicioasa , se serveste si calda si rece, cu salata de morcov ras cu ulei si otet balsamic.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise