Tarta cu ton si oua

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g ton in ulei
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • 200 ml lapte
  • 150 g porumb din conserva
  • 150 g cascaval ras
  • 5 oua fierte
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • sare
  • piper
  • Mai avem nevoie
  • 2 oua
  • 50 g cascaval ras
  • cateva fire de patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Punem tonul intr-un bol,cu tot cu uleiul din conserva.

Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele.

In loc de faina se poate folosi amidon de porumb,dar eu nu am avut in casa .

Incorporam,rand pe rand ,ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare.

Adaugam boabele de porumb ,scurse de apa si apoi cascavalul ras.

Stingem praful de copt in zeama de lamaie si apoi il adaugam in compozitie.

Condimentam dupa gust cu sare si piper proaspat macinat.

Amestecam.

Tapetam o forma(eu am folosit o forma 30/20 cm) cu faina si o imbracam in hartie de copt.

Turnam jumatate din compozitie dupa care asezam ouale fierte pe mijlocul formei,pe lungime.

Acoperim cu cealalta jumatate de compozitie.

Batem cele doua oua cu un praf de sare si adaugam cascavalul.

Amestecam dupa care turnam peste tarta.

Presaram patrunjel verde taiat marunt.

Preincalzim cuptorul.

Dam la cuptor ,la 180 grade,timp de aproximativ 50 min.

Lasam la racit in tava.

Apoi feliem.

Va doresc pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise