Tarta cu visine si dulce de leche

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - pentru blat
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • - pentru umplut
  • 500 g visine
  • 250 ml frisca
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 zahar vanilat(vanilie)
  • - pentru ornat
  • ciocolata
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate le decongelam si apoi le lasam la scurs.

Bine ar fi ca laptele condensat sa fie fiert inainte, pentru ca acum sa fie deja rece.

Zdrobim biscuitii pina se fac faramituri sau ii dam la robot dar nu prea mult, sa se transforme in faina.

Untul il avem moale , la temperatura camerei si il amestecam cu biscuitii faramitati.

Cu amestecul obtinut, tapetam o forma de tarta, dar nu amestecam cu mana, pe cat e posibil, pentru ca din cauza caldurii mainii, untul se topeste si aluatul va fi prea moale.

Nivelam si apasam aluatul cu o lingura , apoi dam la rece tarta pentru macar 15 minute.

Desfacem dulce de leche si scoatem caramelul din cutie.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si vanilia.

Pentru ca dulce de leche mi s-a parut ca este prea tare , l-am amestecat cu putina frisca.

Scoatem blatul de la rece si asezam visinele pe el, apoi crema obtinuta, pe care o nivelam cu o spatula.

Deasupra punem frisca, pe care o nivelam cu spatula, apoi dam tarta la rece , cateva ore.

Dupa ce crema si frisca s-au intarit , radem putina ciocolata si coaja de lamaie, deasupra tartei si o ornam.

O dam iar la rece , apoi poate fi feliata.

A fost un deliciu ... Parcă a doua zi, a fost mai delicioasă !

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise