Tarta cu zmeura si crema de vanilie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat - 200 g faina,
  • 140 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 2 galbenusuri.
  • Pentru crema - 1/2 l lapte,
  • 140 g zahar,
  • 4 galbenusuri,
  • 50 g faina,
  • un baton de vanilie,
  • un pachet zahar vanilat.
  • In plus - 750 g zmeura

Mod de preparare

Se face un aluat fraged care se tine doua ore la frigider. Cu el se captuseste o forma de tarta (26 cm diametru) sau mai multe forme mici, unse usor cu unt.

Se inteapa pe fund cu furculita si se baga la cuptor.

Dupa ce tarta s-a copt si s-a racit bine, se pune un strat de crema de vanilie si se umple cu zmeura. Crema se prepara in felul urmator: Se freaca galbenusurile cu zaharul si praful vanilat.

Se amesteca si faina si se subtiaza cu laptele fiert (impreuna cu batonul de vanilie), turnat putin cate putin.

Se aseaza vasul cu crema pe baie de abur si se amesteca intruna pana ce se ingroasa. Se ia de pe foc si se mai bate pana se raceste.

Cand se serveste, se presara cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise