Tarta de capsuni

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 foite de gelatina
  • o cana de lapte
  • o cana de apa
  • doua cesti medii de zahar
  • 300 grame de capsuni
  • colorant alimentar rosu
  • frisca.

Mod de preparare

Capsunile se taie marunt ( in bucatele cat un zar ) , insa pastrati 6-7 capsuni intregi.Zaharul (doar o ceasca ) se pune pe foc lent impreuna cu laptele.Patru dintre foitele de gelatina se pun intr-o farfurie cu apa cat sa le acopere , circa 5 minute.Apoi se incorporeaza in cratita cu lapte si zahar. Cand fierbe in clocot se adauga capsunile tocate , si se mai fierbe cam 10 minute. Se inlatura de pe foc . Pregatiti o noua craticioara pe foc , adaugati zaharul ( a doua ceasca ) si apa . Cand fierbe incorporati restul de gelatina , inmuiata in acelasi fel ca mai sus. Cand fierbe in clocot , picurati putin colorant alimentar rosu , cat sa prinda o culoare vie.Inlaturati de pe foc.cand se raceste , pregatiti o forma de plastic, ( eu folosesc cu succes o cutie tip casarota )si asterneti pe fundul ei capsunile ce le-ati oprit , taiate in jumatati , si cu partea taiata in sus ( asa cum se observa in fotografie ).Turnati deasupra cu grija compozitia rosie si dati la congelator pana se intareste gelatina , dar fara sa inghete ! Scoateti forma de la rece si turmati cea de a doua compozitie . Din nou la congelator . Cand se intareste si cel de al doilea strat , scoateti si cu ajutorul unui cutit (plimbat pe marginea formei ) dezlipiti tarta si cu grija rasturnati-o pe o tava . Ornati cu frisca . Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise