Tarta de cartofi cu pui

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg cartofi
  • 6 pulpe mai mici de pui
  • 450 g ciuperci
  • 1/2 lamiie
  • 3 cepe
  • o capatina mare de usturoi
  • busuioc
  • 100 g unt
  • 125 g jumari
  • 2 linguri de smintina
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala pulpele de pui, se dezoseaza si se taie in bucatele mici si subtiri. Se taie cepele solzisori si apoi se calesc in ulei pina devin aurii. Se adauga carnea, sare si piper. Se toarna putina apa si se lasa la inabusit la foc mic. Se perpelesc putin jumarile. Se caleste ustuoiul curatat si taiat marunt impreuna cu ciupercile taiate in lamele subtiri si stropite cu zeama de lamiie. Se adauga 20 g unt, se condimenteaza si se lasa la foc pina scade tot lichidul. Intr-un castron se amesteca ceapa, puiul, jumarile, ciupercile si usturoiul. Se unge o tava rotunda de tarta cu unt. Cartofii se taie felii foarte subtiri si se aseaza un rind pe peretii si fundul formei. Se pune amestecul de carne si putin busuioc. Se acopera cu un start de cartofi, se condimenteaza si se toarna deasupra smintina. Se pune la cuptor o ora. Se poate renunta la jumari.

Se serveste calda.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise