Tarta de dovleac cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii) -
  • Aluatul: 150 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 75 g branza de vaci slaba,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 linguri lapte,
  • sare,
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura: 500 g miez de dovleac,
  • 1 gogosar copt curatat si taiat fasii,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei iute (rosu),
  • piper proaspat macinat.
  • Glazura: 3 oua,
  • 150 g smantana dulce (subtire),
  • 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru),
  • 150 g branza telemea,
  • 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm). Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se poate servi fierbinte sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise