Tarta de malai cu legume si branza

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr tarta
  • 3 pahare de lapte
  • 1 pahar faina de porumb
  • 25 gr de unt
  • 50 gr de parmezan ras
  • sare, piper
  • ptr umplutura
  • 250 gr de branza de vaca
  • 100 gr de cascaval
  • 1 ou
  • 1/2 pahar de smantana de frisca
  • 1-2 catei de usturoi
  • 3 fire de ceapa verde
  • sare, piper
  • ptr legume
  • 3 linguri de ulei de masline
  • putin cimbru proaspat
  • 1 ceapa rosie taiata
  • flori de brocoli inghetat -prospat dupa o fiertura
  • ardei rosu
  • 10 rosioare
  • masline negre sau verzi
  • 50 gr de parmezan

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 200 grade si ungem o tava ptr tarta.

Punem la incalzit laptele adaugam sare, piper la gust, cand incepe sa fiarba facem focul mic si adaugam paharul de faina amestecam pana devine o mamaliga moale potrivita adaugam untul si parmezanul si turnam mamaliga in tava de tarta unsa. O nivelam dandu-i forma de tarta si o coacem 15 minute pana se intareste putin.

Pregatim umplutura - amestecam toate ingredientele si condimentam dupa gust.

Pregatim legumele - Intr-o tigaie incalzim uleiul si prajim putin florile de brocoli, ardeiul, ceapa piperam la gustsi amestecam din cand in cand cam 3minute pana se inmoaie putin.

Pe baza de malai care s-a copt asezam amestecul de branzeturi iar deasupra adaugam legumele aranjam si rosioare taiate in doua si felioare de masline si presaram parmezan deasupra.

Incalzim cuptorul la 220 de grade si coacem tarta 12-15 minute pana se rumeneste usor o scoatem si o lasam sa se raceasca putin dupa care putem portiona si servi.

Minunata pentru cina sau la un pranz usor.

In fotografii vedeti tarta - eu am folosit numai ardei ceapa si rosioare cu masline dar a iesit foarte gustos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise