Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 g (1,5 linguri)migdale sau alune nesarate macinate fin
  • 30 g zahar brun (daca aveti)
  • 1 ou
  • 1 foaie de foietaj (din comert necoapta)
  • iaurt alb dulce ( nu cu fructe)
  • 4-6 prune (depinde de marimea lor)
  • 30 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilinat

Mod de preparare

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine cu fasole uscata sau graunte pentru ca foaia sa nu se deformeze la coacere. (Boabele de fasole se pot folosi pe urma normal) Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180º C si se lasa cca. 15 minute.Se scoate ,se indeparteaza boabele (fasole sau graunte) si se toarna crema preparata in felul urmator:

Se amesteca oul cu zaharul,zaharul vanilinat si praful de migdale (sau alune nesarate).Peste crema se aseaza prunele taiate pe jumatate(cu taietura in jos) si se presaranuca macinata.

Se introduce tarta in cuptor si se mai lasa 25 minute la 180º C.

Cind este gata se poate servi calda sau rece acompaniata de 1-2 linguri de iaurt dulce.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise