TARTA DE SPARANGHEL CU MASLINE VERZI

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Forma de tarta de 25 cm diametru
  • 3 oua
  • 280 mi smântâna proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 vârf de cutit nucsoara
  • piper proaspat macinat
  • 298 gr sparanghel verde, proaspat
  • 90 gr masline verzi
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 1 lingura unt
  • 45 gr brânza Cheddar, rasa
  • 1 lingura parmezan ras
  • 30 gr unt

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 200gC. Se bat ouale cu smântâna si se adauga sarea, nucsoara si piperul. Se ia din acest amestec o portie mica si se amesteca cu faina pentru a se obtine o pasta subtire care apoi se pune înapoi in amestec.

2. Bucatile de sparanghel si maslinele se aranjeaza in forma de tarta. Se caieste ceapa în unt pâna se înmoaie, apoi se toarna peste sparanghel si masline. Deasupra se toarna amestecul de oua si smântâna. Se presara brânza Cheddar rasa, parmezan ras, se stropeste cu unt topit (30 gr) si se coace 25 de minute. 3. Se coboara temperatura la 180 grade si se mai coace 15 minute pâna când suprafata checului devine maro-aurie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise