Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

Intr-un bol mixam cele 4 oua impreuna cu zaharul pana capata consistenta unei creme.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 ouă
  • - 300 g zahăr
  • - 300 g făină
  • - 300 g smântână grasă
  • - 2 pliculețe de zahăr vanilat
  • - 1 plic de praf de copt
  • - fructe: am folosit zmeură

Mod de preparare

Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme;

Adăugăm smântâna și mixăm ușor, adăugăm în ploaie și făina, amestecând continuu, iar la final presărăm și praful de copt, respectiv zahărul vanilat sau alte arome, după gustul fiecăruia.

În ultima etapă, în coca obținută se vor pune fructele dorite de fiecare ( eu am folosit zmeură aproximativ 300 g) se va amesteca ușor și compoziția obținută se va turna în tava tapetată cu hârtie de copt sau într-o formă de silicon, cum am folosit eu, și va pune în cuptorul încins la 175 - 180 grade pentru aproximativ 40-45 de minute.

O tartă foarte ușor de realizat, fără a ne murdări pe mâini, cu ingrediente puține și deloc costisitoare! O recomand pentru serile de vară în familie, pentru vizitele inopinate sau pentru a ne răsfăța cu ceva dulce, rapid și cu ingrediente pe care le găsim cu siguranță în bucătăria fiecărei gospodine!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise