Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat tarta:
  • 175 g faina alba
  • 100 g faina de porumb (malai grisat)
  • 100 g unt ( margarina)
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingurita de amestec ierburi de Provence
  • Umplutura:
  • 3 oua de casa
  • 200 g telemea
  • 250 g frunze de spanac proaspate
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de legume deshidratate
  • plante de Provence
  • sare
  • marar verde
  • uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita de chimen
  • 4-5 oua de prepelita
  • cateva fasii de blat
  • taiate la latimea de 1 cm

Mod de preparare

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.

Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se calesc un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se ia de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita.

Se da la cuptorul incins, 10 minute la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise