Tarta pufoasa cu piersici caramelizate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg piersici
  • 150g unt
  • 300g zahar
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 4 linguri lapte
  • esenta vanilie

Mod de preparare

Curatam piersicile de coaja si le taiem in jumatati.

Topim 200g zahar intr-o craticioara, la foc mic, pana se coloreaza usor , adaugam untul moale si lasam pe foc, amestecand frecvent, pana obtinem un sos caramel.

Apoi adaugam piersicile si amestecam totul pe foc timp de 1 min.

Pregatim o forma de tarta, o ungem cu unt si punem in ea piersicile cu sosul de caramel.

Batem bine galbenusurile cu zaharul ramas, pana cand se topesc cristalele de zahar, apoi adaugam laptele si esenta de vanilie.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam treptat peste galbenusuri, amestecand usor.

Apoi adaugam treptat faina cernuta si amestecam cu grija aluatul.

Turnam compozitia peste piersicile din forma.

Introducem tava la cuptor si lasam la copt 30-40 min.

Cand este gata o lasam sa se raceasca putin si apoi o rasturnam pe un platou cu blatul in jos.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise