Tarta rece cu ciocolata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie,
  • 600 ml frisca nebatuta,
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate,
  • 200 g biscuiti cu ciocolata,
  • 75 g unt,
  • 2 linguri cacao pudra.

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se lasa sa se topeasca, amestecand-o bine cu frisca si praful de cuisoare, si apoi se tine cateva ore la rece, pana ce se intareste.

Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se maruntesc cu sucitorul, dupa care se framanta cu untul topit. Aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul si peretii unei forme de tarta si se apasa pe margini cu degetele. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la rece, cel putin 2 ore.

Ciocolata intarita se bate cu mixerul, pana devine cremoasa, si se intinde peste aluatul din tava.

Se pune tarta din nou la rece - circa 30 de minute - si inainte de-a o servi se presara deasupra pudra de cacao.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise