Tarta rustica cu prune si gem de prune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa rece
  • Pentru umplutura
  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • circa 20 de prune
  • 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf scortisoara
  • 3-4 biscuiti populari
  • 2 linguri cu alune
  • Mai avem nevoie de
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru pudrat
  • zahar brun pentru pudrat aluatul

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min.

Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.

Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.

Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.

Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar la final gemul.

Rupem biscuitii bucati mici.

Maruntim alunele cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)

Deasupra asezam alunele si biscuitii.

Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.

Dam la cuptor pentru circa 30 min.

Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise