Tarta sfaramicioasa cu crema

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenuse
  • 75 g zahar
  • 65 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri rom sau lichior
  • 3 - 4 linguri gem: capsuni, visine, cirese
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat

Mod de preparare

Blatul:

Se cerne si se amesteca faina, cacao si praful de copt. Separat, untul se freaca cu zaharul foarte repede pentru a nu topi untul, se adauga oul, iar la sfarsit amestecul de faina. Veti obtine o coca moale, putin sfaramicioasa.

Ungeti si tapetati o tava rotunda de tarta, in care veti aseza jumatate din coca pregatita, intr-un strat unic presand bine cu palmele si pe bordul tartei, se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 10 minute.

Crema:

Laptele si frisca lichida se fierb intr-o craticioara, se pun la racit.

Batem lejer galbenusurile, cu zaharul, adaugam amidonul, iar la sfarsit lichidele caldute, se fierbe crema pana incepe sa se ingroase, dupa care vom adauga romul sau lichiorul.

Varsam aceasta crema deasupra blatului, deasupra cremei se adauga marmelada sau gemul (eu am folosit gem de capsuni), iar deasupra se rade coca ramasa incercand sa acopere toata suprafata tartei cu ''firimituri'' de coca.

Se reintroduce la cuptor timp de 30 minute dupa care se raceste, pudram cu zahar fin si servim.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise