Tarta si "tartute" cu fructe

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe dupa placerea fiecaruia, inclusiv iarna, cu fructe din compot.
  • Aluat:
  • 200g faina
  • 100g amidon
  • 100g zahar
  • 50g pesmet
  • 2 oua
  • 200g unt rece
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200g zahar
  • 4 budinci de vanilie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500g smantana grasa
  • Glazura:
  • 4 bucati piersici bine coapte
  • 500g cirese
  • 2 plicuri gelatina rosie

Mod de preparare

Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.

Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.

Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc o forma de tort, cu peretii detasabili deoarece este mai inalta si 10 forme mici de tarte la care ai mei le spun “tartute”.

Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Formele mici “tartutele” le scoatem dupa 30’.

Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.

Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.

Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise