Tarta Tatin cu Mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un aluat de placinta cumparat
  • - 10-12 mere in functie de cratita in care le faceti
  • - 5 linguri de zahar
  • - o lingurita de scortisoara
  • - 70 de grame de unt

Mod de preparare

Intr-o cratita care poate fi bagata la cuptor se adauga cele 5 linguri de zahar, scortisoara si untul.

Se curata merele de coaja si se scoate cotorul. Le punem in cratita astfel in cat sa fie bine fixate si le punem pe aragaz sa se topeasca zaharul si untul. Le lesam aproximativ 30 de min pe aragaz. Dintr-o foaie de aluat pe care in prealabil am taiat-o cu dimensiunile cratitei o punem peste mere.

Cu o spatula cu varful rotund ridicam cu grija de marginea merelor si bagam foaia sub ele. Dupa ce am realizat si asta le mai lasam 10 min pe foc avand grija sa facem 2-3 taieturi in foaie pentru a iesi aburul.

Bagam cratita in cuptor pentru 20 mine la 180 grade.

Dupa ce s-a copt, scoatem cratita si o mai punem pe focul aragazului pana cand miscam de ea si marginile aluatului se dezlipesc de cratita. Luam o farfurie mare si o punem deasupra cratitei si rasturnam cu mare grija.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise