Tarta trapeziana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos),
  • 5 oua,
  • 1 baton vanilie,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g zahar pudra,
  • 20 g faina,
  • 15 g Maizena (zeamil),
  • 60 g unt,
  • 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa),
  • 2 linguri zahar tos,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.

Intindeti aluatul, formand un cerc mare cu grosimea de 1 cm, asezati-l pe o tava unsa cu unt, acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca 30 de minute. Ungeti suprafata cu galbenus diluat cu putina apa si dati-l 25 de minute la cuptor. Presarati peste aluat 1 lingura cu zahar tos, coaceti-l inca 10 minute si lasati-l sa se raceasca.

Puneti pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat in doua si cand incepe sa fiarba stingeti focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati laptele sa se infuzeze circa 5 minute. Scoateti vanilia si puneti din nou laptele sa se incalzeasca.

Intr-un castron, frecati 4 galbenusuri cu zaharul pudra, incorporati faina si zeamilul si diluati cu lapte clocotit. Varsati amestecul peste laptele din cratita si lasati-l pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.

Dati cratita deoparte si incorporati in compozitie 50 g de unt. Lasati crema sa se raceasca, parfumati-o cu esenta de portocala si incorporati in ea 3 albusuri batute spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare.

Taiati aluatul in doua (pe orizontala), acoperiti cu crema jumatatea inferioara si asezati peste ea cealalta jumatate. Pudrati tarta cu zahar si serviti-o imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise