Tarta vanilata

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400g biscuiti
  • 2 linguri cu cafea
  • 1 plic crema de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 1 plic de frisca
  • 1 lingura cu miere
  • 4 linguri cu zahat tos
  • 100 g unt
  • 100 g crema de branza
  • zeama de lamaie

Mod de preparare

Prepara crema de vanilie amestecand cu mixerul praful si 350 ml de lapte.Bate praful de frisca in 100 ml de lapte.Freaca untul cu zaharul,adauga branza si amesteca totul cu budincade vanilie.Adauga frisca si cateva picaturi de zeama de lamaie si omogenizeaza amestecul.Lasa la frigider 20 minute.

Prepara o cafea tare cu 250 ml de apa si o lingura cu miere.Trece biscuitii prin ea fara sa-i lasi sa se inmoaie.Sfarama-i cu furculita.Aseaza pe un platou racit biscuitii,niveleaza bine cu o lingura si pune deasupra crema.Da la frigider o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise