tarte cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o,320 g unt
  • 5 oua
  • 0,800 g faina
  • 0,280 g zahar
  • 1 virf de cutit cu bicarbonat
  • crema de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 0,250 zahar
  • 0,120 g amidon
  • razatura de lamaie, vanilie
  • fructele se aleg in functie de placerea fiecaruia
  • gelatina incolora 2 pliculete

Mod de preparare

aluatul de tarte

se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul se pune faina si bicarbonatul,razatura si vanilia,se amesteca prin rasturnare pina se incorporeaza toata faina(nu trebuie framintat ca o coca de cozonac) se tine la rece aprox o ora

in formele de tarte se pune cite o bucatica de aluat si se modeleaza,tartele se coc 15-20 min in functie de marimea formelor,la temperatura 180

crema de vanilie

0,250 ml lapte recese amesteca cu zaharul,amidonul, galbenusele.

0,750 ml lapte se pune la fiert cind a dat in clocot se pune amestecul de mai sus, se fierbe aprox 30 min pina se leaga, amestecind continu ca sa nu se prinda

se bate spuma albusul,tot prin rasturnare ,cu un tel para se incorporeaza albusul razatura si vanilia in crema fiarta

se lasa la rece,

finisatul tartelor

in tarte se pune crema de vanilie, fructe, dupa sezon si placere,deasupra se ung cu gelatina calduta

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise