tarte cu fructe

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o,320 g unt
  • 5 oua
  • 0,800 g faina
  • 0,280 g zahar
  • 1 virf de cutit cu bicarbonat
  • crema de vanilie
  • 1 litru lapte
  • 5 oua
  • 0,250 zahar
  • 0,120 g amidon
  • razatura de lamaie, vanilie
  • fructele se aleg in functie de placerea fiecaruia
  • gelatina incolora 2 pliculete

Mod de preparare

aluatul de tarte

se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul se pune faina si bicarbonatul,razatura si vanilia,se amesteca prin rasturnare pina se incorporeaza toata faina(nu trebuie framintat ca o coca de cozonac) se tine la rece aprox o ora

in formele de tarte se pune cite o bucatica de aluat si se modeleaza,tartele se coc 15-20 min in functie de marimea formelor,la temperatura 180

crema de vanilie

0,250 ml lapte recese amesteca cu zaharul,amidonul, galbenusele.

0,750 ml lapte se pune la fiert cind a dat in clocot se pune amestecul de mai sus, se fierbe aprox 30 min pina se leaga, amestecind continu ca sa nu se prinda

se bate spuma albusul,tot prin rasturnare ,cu un tel para se incorporeaza albusul razatura si vanilia in crema fiarta

se lasa la rece,

finisatul tartelor

in tarte se pune crema de vanilie, fructe, dupa sezon si placere,deasupra se ung cu gelatina calduta

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise