Tarte cu gem de cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g faina
  • 150g unt rece
  • 100g zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja de lamaie rasa
  • ! borcan gem de cirese

Mod de preparare

Amestecam zaharul cu untul rece la mana sau in robotul de bucatarioe,omogenizam,adsaugam unul cate unul galbenusurile,incorporam faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa,framantam, bine;

Punem coca in folie de plastic cam o jumatate de ora la frigider;

Intindem foaia,pastram putin coca pt faza finala,decorare,punem gemul amestecat cu o lingura de apa rece,intindem bine pe suprafata tartei si introducem timp de 18-20 minute in cuptorul cald 180°C;

Scoatem,pudram cu zahar si pofta buna,pt micul dejun !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise