Tartine delicioase ,cu rosii si carne tocata

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g vinete
  • 4 rosii
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri bulion
  • 400g carne tocata
  • maghiran
  • rozmarin
  • 100ml vin rosu
  • 125g mozzarella

Mod de preparare

Se spala vinetele,se curata si se taie pe lung in felii groase de 1 cm.Se sareaza si se lasa asa 10 minute.Intre timp se curata rosiile si se taie felii.Carnea tocata se prajeste in ulei incins pana se faramiteaza,apoi se adauga bulion ,maghiran si rozmarin,tocate.Se toarna vinul si se inabusa 5 minute;se sareaza si pipereaza.

Feliile de vinete se sterg si se asaza una langa alta pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se taie cuburi mozzarella si se amesteca cu carnea tocata;3/4 din compozitie se repartizeaza pe vinete si se acopera cu rosii si restul de carne.

Se coace la cuptor 15 minute.Se serveste cu orez.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise