Tavalite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat: 250g margarina, 350g zahar, 4 oua intregi, 4 linguri miere, 400g faina
  • Glazura: 250g margarina, 250g zahar, 4 linguri cacao, 4 linguri lapte
  • Tavalire: 500g nuca macinata pentru tavalit

Mod de preparare

Se face un blat de circa 5 cm grosime intr-o tava, se coace in cuptor la foc potrivit. Se lasa la racit. Se taie in baghete de 2x3x5cm.

Aceste baghete se inmoaie, cu ajutorul a 2 furculite, 2-3 secunde in glazura calda si se tavalesc in nuca macinata.

Se lasa 15 minute la racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise